Hotstone Massage

Tijdens de hotstonemassage wordt een combinatie toegepast van ontspanningsmassage, thermotherapie en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is. Het lichaam wordt eerst met de handen gemasseerd en daarna met de hete stenen. Zo ontstaat er een diepere ontspanning. De weldadige warmte werkt direct op de zenuwbanen, waardoor energie door het hele lichaam gaat stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring. Na legging van de hotstones wordt het lichaam verder los gemasseerd met de warme stenen en olie.

Hot Stone massage helpt spanningen af te voeren, brengt ervaringen van rust, evenwicht en veiligheid en helpt om met beide benen weer op de grond te staan. Bij deze massage wordt er gemasseerd met warme zwarte basaltstenen, die zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. De stenen hebben mooie ronde vormen, omdat ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen. Ze zijn door de natuur gevormd en komen uit schone en energierijke gebieden.

Door de vulkanische oorsprong van de stenen bevatten deze stenen een hoog percentage magnesium en ijzer, waardoor ze hun warmte lang kunnen vasthouden. De Hotstone massage draagt hiermee bij aan het zelfherstel van het lichaam. De stenen werken ontgiftend, stimuleren de organen, geven nieuwe energie en brengen het lichaam meer in balans.

Niet altijd

HotStonemassage is af te raden bij de volgende aandoeningen:

– kanker
– ontstekingen
– koorts
– reuma
– psoriasis
– trombose
– burnout
– besmettelijke huidaandoeningen
– extreme vermoeidheid/uitputting
– zwangerschap