Therapeutische massage

Een therapeutische massage is een massage gericht op het normaliseren van de lichaamsfuncties. De massage vermindert spanning en stress en verbetert de bloedtoevoer in het lichaam. Deze massage wordt vaak vanuit een holistisch oogpunt gegeven. Holistisch is afgeleid van het woord holos, dat heel betekent. Hierbij worden je lichaam en de geest als een geheel gezien. Deze twee zijn met elkaar verbonden. Een verstoring in deze evenwicht kan leiden tot lichamelijke klachten. De therapeutische massage is een combinatie van gesprekken (therapie) en massage waarbij ik je kan begeleiden rust in je hoofd en lichaam te krijgen en dichter bij jezelf te komen. Door middel van verschillende technieken en gesprekken ontstaat er de mogelijkheid om naar jezelf te kijken en te leren wat jij nodig hebt in dit leven.

Vorming

Als kind kwam je gevoelens tegen die je nog niet kon plaatsen. Toen kon je je frustratie erover nog uiten. Maar in de loop der jaren werd je geleerd je te beheersen. Je krijgt als volwassene te maken met frustraties, verdriet, pijn, angst. En omdat het je zo geleerd is, uit je het weinig, slik je het in, krop je het op, onderdruk je die emoties. Je lichaam reageert hierop en bepaalde spieren in je lichaam, bijvoorbeeld in je nek, schouders en rug verkrampen of verstijven.

Blokkade

In je lichaam bevinden zich allerlei aanknopingspunten waar emoties, spanningen en blokkades samenkomen. Vanuit het holistisch oogpunt worden deze punten gemasseerd. Hierdoor komen de spanningen en emoties los en worden blokkades vrijgemaakt. Gedurende de massage word je langzaam en rustgevend gemasseerd en wordt er gebruik gemaakt van etherische olieën. De massage bereikt je rugzenuwen. Deze zenuwen hebben zeer veel invloed op de rest van je lichaam. Ze lopen namelijk naar elk deel van je lichaam toe. Door de rugmassage word je erg ontspannend. De oude blokkades in je lijf worden weggenomen. Hierdoor heeft de energie weer ruimte om goed door je lichaam te stromen.

Pijnverlichting

Een therapeutische massage is gericht op meerdere lichaamsniveaus en kan veel klachten en ziektes verminderen. Denk aan rug- en nekpijn, rsi, schouderklachten, slapeloosheid, hoofdpijn en migraine. Ook werkt deze massage zeer goed bij chronische patiënten, zoals mensen die reuma hebben of last hebben van spijsverteringsstoornissen. Het verlicht de klachten en de pijn. Verder werkt de therapeutische massage ook echt therapeutisch. Zo zorgt een regelmatige massage ervoor dat je meer inzicht krijgt in je eigen functioneren en jezelf.