Water is goed voor je na een massage!

Ik bied mijn klanten na de massage altijd een glas water aan. De meeste mensen hebben na een tijdje liggen op de massagetafel wel dorst gekregen. Het is verfrissend, lekker en gezond. Er zijn nog andere redenen om water te drinken na een massage!

  1. Een massage bevordert de afvoer van afvalstoffen. Water helpt de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit je lichaam. Een massage werkt nog meer in je voordeel als je een of twee glazen water drinkt.
  2. Het kan zijn dat je last hebt van hoofdpijn. De voornaamste reden hiervan is het te weinig drinken van water. Een massage stimuleert de bloedsomloop. Hierdoor kan het water sneller uit het lichaam worden afgevoerd. Als je na een massage niet genoeg drinkt, kan hoofdpijn een gevolg zijn. Drink genoeg water om hoofdpijn te voorkomen. Heb je direct na de massage nog geen behoefte aan een glas water? Vergeet dan niet om thuis wat water te drinken.
    Ben je zwanger? Dan is het sowieso goed om extra water te drinken. Zwangeren mogen gerust 2 tot 2,5 liter water per dag drinken.

    Water is niet in alle gevallen goed. Lees hieronder ‘de dodelijke feiten over water. 😉

    water