Ik werd voor de ‘Women of Rotterdam’ geinterviewd door de mooie en intelligente TEDx spreekster Jojanneke van den Bosch. Jojanneke is eindbaas en heerser op het gebied van online strategie en online communicatie. Ze verzorgt trainingen en is expert in bijvoorbeeld Blab en Periscope.
Als er een Woman of Rotterdam is, dan is zij het wel!
Lees hieronder het interview.

 

Ontmoet Amoorah Kartoubi, fabeltastische Rotterdamse en eigenaar van Stoel22 – Bedrijfsmassages.

Amoorah

Amoorah, wat maakt jou een echte Rotterdammer?
Eigenlijk ben ik een hartstikke echte pseudoRotterdammert. De man van mijn leven heeft me Rotterdam leren kennen. Hij nam me mee en liet me de allermooiste plekken zien. Zo werd ik verliefd op deze stad. Ik woon nu deeltijd in Rotterdam, maar ben alles aan het regelen zo snel mogelijk 100% te wonen in deze mooie stad.

Wat bewoog je om met Stoel22 te starten?
Ik ben altijd een aanraker geweest. Aanraking is een eerste levensbehoefte. Ik ben naast masseur ook therapeut / hulpverlener. De combinatie tussen die twee sprak me erg aan. Ik zie een mens als een geheel. Een mens bestaat niet alleen uit een lichaam. Maar ook uit een mentaal, sociaal, spiritueel en emotioneel deel. Daarom ben ik als zelfstandige begonnen.

Shoot from the hip. Vertel eens?
Ik ben zo’n 15 jaar maatschappelijk werker / (gezins)therapeut geweest. Daarnaast ben ik opgeleid om te kunnen masseren. Het masseren heb ik altijd naast mijn werk gedaan. Ik wilde iets doen waar mijn hart ligt. Ik wilde professioneel aanraker zijn. Mensen blijven begeleiden én masseren. Ik ontdekte dat het ene niet zonder het andere kan. Tijdens de massages maak ik behalve spieren ook emoties los. Mensen voelen zich gelukkig en blij. Maar soms kunnen mensen ook geëmotioneerd zijn. In beide gevallen is het belang van tijd en aandacht erg belangrijk.
Ik geef naast verschillende ontspanningsmassages ook stoelmassages bij bedrijven. Daar komt de naam Stoel22 vandaag. Stoel spreekt voor zich. En 22 is een getal dat als een rode draad door mijn leven loopt. En Stoel22 bekt lekker en is Rotterdams vlot en herkenbaar.

Wat is jouw wens voor alle Rotterdamse vrouwen?
Ik wens alle Rotterdamse vrouwen kracht. Kracht om verder te komen in het leven. Om hogerop te komen. Om het gekozen (en soms niet gekozen) leven aan te kunnen. Kracht om te kiezen voor vrijheid. Kracht om te delen, want delen is vermenigvuldigen. Kracht om zelfstandig te zijn.

Waar raak jij door geïnspireerd?
Ik raak geinspireerd door ‘zwarte schapen’, mensen die hun eigen keuzes durven te maken. Dit vaak tegen de normen van eigen kringen. Ik bewonder het lef en de hoge schijtgehalte dat ze hebben aan wat anderen denken of vinden.
Ik bewonder mensen die uit hun comfortzone kruipen en dingen doen die ze anders niet snel zouden hebben gedaan. Mensen die negativiteit heel mooi weten om te buigen naar iets positiefs. Mensen die niet klagen maar actie ondernemen.

Meer ontdekken?
–> https://stoel22.nl/
–> https://www.facebook.com/Stoel22

 

Dit interview is uiteraard ook terug te lezen op de Facebookpage van ‘Women of Rotterdam’.
Neem een kijkje en like de pagina om op de hoogte te blijven.